מדבקת ABPM ללא שרוול מתנפח משנה את האבחון והטיפול עבור חולי יתר לחץ דם

מאמר-על-ערכת-ABPM

רוצים לשמוע עוד?

השאירו פניה ונציג/ה מקצועי יחזור אליכם למענה על כל שאלה!

Prof. Arik Eisenkraft

VP Clinical & Regulation – Biobeat

אחת הדרכים הנפוצות ביותר כיום לבדוק את לחץ הדם של המטופל היא באמצעות ביקור אצל רופא כללי. עם זאת, סוג זה של בדיקה מתרחשת רק פעם ביום ואינה מספקת מידע מקיף על מידת לחץ הדם הגבוה או הנמוך של המטופל בין הביקורים. ניטור לחץ דם אמבולטורי (ABPM), לעומת זאת, מספק את כל הפרטים הללו ועוד, על ידי ניטור לחץ הדם במרווחי זמן קבועים (בדרך כלל כיום כל 20-30 דקות) לאורך כל היום (24 שעות ברציפות, לרבות בזמן השינה בלילה).

מי צריך את זה?

בדיקת הולטר לחץ דם מומלצת בדרך כלל לחולים שאובחנו עם לחץ דם גבוה (יתר לחץ דם) וזאת כדי לראות עד כמה התרופות שניתנו להם להורדת לחץ הדם אכן עוזרות ו/או האם המטופל סובל ממה שנקרא תסמונת 'החלוק הלבן'. זו בעיה מוכרת שבה לחץ הדם הנמדד בעת ביקור במרפאה הוא גבוה, אבל הערכים הם תקינים מחוץ למרפאה ובמהלך היום.

כיצד מתבצעת בדיקת הולטר לחץ דם באופן מסורתי גם היום?

לבדיקה כיום יש בדרך כלל שני מרכיבים:  תחילה המטופל מתבקש ללבוש על חגורה או על רצועת כתף מכשיר מיוחד הנקרא הולטר/מוניטור לחץ דם אמבולטורי למשך 24 שעות. מכשיר זה בדרך כלל מורכב משרוול מתנפח, וממכשיר הקלטה. השרוול מתנפח מדי 20-30 דקות על מנת למדוד את לחץ הדם הסיסטולי והדיאסטולי של המטופל, בעוד שמכשיר ההקלטה עוקב אחר הקריאות. בנוסף, כחלק מהבדיקה, מתבקש המטופל לנהל יומן של פעילותו במהלך היום במקביל לניטור לחץ הדם על מנת לסייע לרופא לפרש את תוצאות הבדיקה.

הנתונים הנאספים על ידי הולטר לחץ הדם המסורתי במשך 24 שעות ביממה כוללים בדרך כלל לחץ דם ממוצע של 24 שעות, לחץ דם ממוצע בשעות היום והלילה (ערות/שינה), וגם טבלה הכוללת את כל מדידות לחץ דם שתועדו כל 20-30 דקות.

לניטור לחץ דם אמבולטורי בעזרת הולטר מבוסס שרוול מסורתי יש כמה חסרונות:

המכשיר מגושם ולא נוח ללבישה למשך פרקי זמן ממושכים ומשפיע על השינה של המטופלים (ושל בני/בנות הזוג), לעיתים עד כדי צורך לקחת ימי חופש מהעבודה עקב מבוכה משימוש במכשיר במקום העבודה. ניפוח השרוול עצמו הינו גורם מלחיץ העלול להשפיע על הערכים, ובנוסף לעצם המודעות של הנבדק על כך שהשרוול מתנפח יש השפעה על הערכים הנמדדים. בנוסף, שרוול שאינו מותאם כראוי לזרוע הנבדק יביא לסטייה בערכי המדידות, וגם תנועת הנבדק במהלך היום עלולה להשפיע על דיוק המדידות. לבסוף, קיים סיכון לגירוי העור או להופעת חבורות במקום בו השרוול מתנפח. מבחינת זמינות, הולטר לחץ דם מבוסס שרוול אינו זמין בכל רגע לנבדק, ולעיתים יש להמתין זמן רב עד שיש מכשיר זמין לבדיקה.

ABPM
מדבקת ABPM ללא שרוול מתנפח של Biobeat

כפי שהוזכר לעיל, הולטר לחץ דם מבוצע כיום באופן מסורתי על ידי מכשירים מבוססי שרוול שמתנפחים סביב הזרוע כל 20-30 דקות על מנת לתעד ערכי לחץ דם. אפשר רק לדמיין איך זה יכול להשפיע ולשבש את שנת המטופל ואת שגרת היומיום.

מדבקת ABPM ללא שרוול מתנפח של Biobeat

המדבקה שונה מהשיטות המסורתיות בכך שהיא מודדת לחץ דם ללא השרוול המתנפח, ללא חוטים או רצועות, המכשיר הינו אלחוטי, לא פולשני, מוצמד לחזה ומאפשר ניטור לחץ דם על ידי לכידה אוטומטית של נתונים לאורך היום. המכשיר קל ואינטואיטיבי לשימוש ויישום, ומכיוון שהמטופל אינו חש או מודע למדידות הנלקחות באמצעות החיישן האופטי של Biobeat, הדבר מבטל את אפקט "החלוק הלבן" הנראה במכשירים מבוססי שרוול.

אז איך מדבקת ABPM ללא שרוול מתנפח של Biobeat  עובדת?

הערכה מגיעה ישירות לבית המטופל באמצעות נציג החברה ובסיום הבדיקה, על המטופל פשוט להשליך את הערכה החד פעמית לאשפה, ללא צורך להחזיר את המכשיר למרפאה.

שניות לאחר מכן, תקבלו דוח רפואי מושלם ומנותח באופן אוטומטי במלואו, ואותו יש להעביר לרופא המטפל.

מדבקת ABPM ללא שרוול מתנפח של Biobeat  מספקת יותר מאשר ערכי לחץ דם בלבד. מלבד העובדה שיותר מדידות נלקחות (כל 15 דקות לכל אורך היממה), הרי שהדוח המפורט מציג את קריאות לחץ הדם שלכם על פני 4 מקטעי זמן במהלך הבדיקה (ממוצע בוקר, ממוצע צהרים, ממוצע ערב, וממוצע לילה), ומספק תמונה מלאה יותר של לחץ הדם האמיתי של הנבדק. בנוסף תקבלו רישום של הדופק, הלחץ העורקי הממוצע, תפוקת הלב והתנגדות כלי דם מערכתית. מידע מתקדם זה מספק לראשונה מידע מהפכני וקריטי עבור הרופא המטפל, בדגש על תובנות קליניות ברורות ומדויקות של מהו הגורם הפיזיולוגי המביא להופעת יתר לחץ הדם. מידע חיוני זה יאפשר לרופא המטפל להתאים במדויק את הטיפול התרופתי, ובכך יוביל לאיזון טוב ומהיר יותר של לחץ הדם של המטופל.

רוצים לשמוע עוד?

השאירו פניה ונציג/ה מקצועי יחזור אליכם למענה על כל שאלה!

מידע נוסף שכדאי לדעת

הולטר לחץ דם בחיישן זעיר-80

השפעת מגדר, BMI וצבע עור על הדיוק של מדידות לחץ דם לא פולשניות ללא כבלים על בסיס פוטופלטיסמוגרפיה (חיישן זעיר במדבקה)

סימנים חיוניים המתקבלים על ידי מכשירים המבוססים על photoplethysmography עשויים להיות מושפעים משומן תת עורי וצבע עור. מחקר השוואה תצפיתית זה נועד לבחון את הדיוק

Read More »
אייקון אתר- ינשוף

תודה על פנייתך.

נציג/ה מטעמנו יחזור אליך בהקדם.

רק בריאות!

דילוג לתוכן